Podłoga w kuchni

Podłoga w kuchni Kuchnia jest przestrzenią w której spędzamy bardzo wiele czasu, to właśnie tutaj przygotowujemy wszystkie posiłki, rozmawiamy z najbliższymi. Częste przebywanie w tym pomieszczeniu sprawia, że podłoga może się wykruszyć lub po prostu zniszczyć. Jaką więc najlepiej podłogę wybrać do tego typu pomieszczenia? Odpowiedz nie jest prosta, wszystko zależy od tego co nam się podoba i czy stawiamy na wygląd czy też na wytrzymałość i solidność materiału. Podłoga w kuchni musi być przede wszystkim odporna na czynniki zewnętrzne, oraz temperaturę ponieważ w pomieszczeniu tym jest bardzo ciepło. Materiałów wykończeniowych jest bardzo wiele, jednym z nich jest gres oraz płytki ceramiczne. Materiały te są bardzo popularne ze względu na swoją formę i cenę. Kolejna zaleta to łatwość w utrzymaniu czystości, płytki wystarczy umyć aby pięknie się prezentowały. Nieco droższym materiałem jest nie wątpliwie gres, ale posiada bardzo ważna zaletę, mianowicie nie wyciera się i nie chłonie wody, sprawia to, że jest bardzo solidnym materiałem. Kolejnym pomysłem na podłogę w kuchni jest użycie kamienia, materiał ten jest bardzo trwały i jeśli dobrze go zabezpieczymy będzie nam służył przez wiele lat. Kamień jest dość drogim kruszcem dlatego też najczęściej wykorzystywany jest do nowoczesnych przestrzeni. W aranżowaniu kuchni nie możemy pominąć podłogi drewnianej. Dawnej był to jedyny dostępny materiał. Dziś rezygnuje się z niego z powodu małej trwałości i ceny.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Kategorie: Wystrój | Tagi: , , ,